Pošljite povpraševanje!

Pokličite nas

Zadnje novice

Suhi program

Suhi program obsega širok progam hladno  stiskanih olj vrhunske kakovosti (mandljevo, marelično, laneno, sezamovo, sojino, konopljino, makovo, sončnično, bučno…..). Vsa olja so hladno stiskana in

EKO Žitarice

Žita so osnova človeške prehrane in škrobnati ogljikovi hidrati, ki jih vsebujejo so v naši prehrani nepogrešljivi: cela žita, kalčki, kosmiči, misliji, otrobi, zdrob, semena,

BIO in demeter olja

Nudimo raznovrstna hladno stiskana olja (olivno, bučno, repično, laneno, arganovo, lešnikovo, orehovo, sojino, konopljino…), kokosove maščobe, zdravju prijazne margarine … Vsa olja so iz ekološke pridelave,

BIO alge

Prav vsi od 56 elementov, ki so bistveni za človekovo zdravje, so prisotni v morski zelenjavi, vključno s kalcijem, magnezijem, kalijem, jodom, železom  ter cinkom, skupaj s pomembnimi elementi v sledovih, kot je selen, ki jih pogosto primanjkuje v kopenskih zelenjavah zaradi demineralizacije tal.

Še več, obstajajo minerali v v morski zelenjavi v koloidni obliki, ki omogoča njihovo enostavno “biološko” uporabo za ključne telesne funkcije. Populacijske študije potrjujejo, da ljudje z rednim uživanjem morske zelenjave kažejo manj  simptomov mineralne izčrpanosti.  Razlog za dolgo življenje prebivalcev Okinave je  ravno zaradi rednega uživanja morske zelenjave.

Morska zelenjava se  tradicionalno uživa  v rednih in zmernih količinah, le tako je mogoče  zagotoviti uravnotežen vnos mineralov. Na primer, kombu je dober vir joda, ki je potreben za pravilno delovanje ščitnice in splošno za zdravje, nekateri  ljude z občutljivo ščitnico imajo lahko  negativno reakcijo na presežek joda in morajo biti zato pazljivi pri uporabi.

V zadnjih nekaj desetletjih so medicinski raziskovalci odkrili, da prehrana iz  morske zelenjave zmanjša tveganje za nastanek nekaterih bolezni in tako pomaga telesu odstraniti nevarne strupe.

Wakame
Wakame, ki se pogosto pojavlja v solatah, kot okras za sashimi in miso juho, ima precej sluzasto teksturo.  Če se na to navadite, jo lahko uporabljate povsod. Če pa ne, obstajajo drugi načini. Poskusite ga zelo fino narezati in ga tako »pretihotapiti« v hrano.

Kombu ali Konbu
Kombu alge se najpogosteje uporabljajo  za izdelavo Dashi zaloge, vendar pa se lahko tudi zaužijejo. Najboljši način, da bi jedli kombu je, da ga razsekate na zelo majhne koščke.

Nori
Nori morda najbolj pozna alga, saj je uporabljena kot ovoj za suši. Ta je običajno nekuhana, čeprav tradicionalni recepti poznajo bolj »mehak«  nori.

Hijiki
Hijiki je najbolj vsestranska alga. Je bogata  z vlakninami. Hijiki običajno ni na jedilnikih japonskih restavracijah, saj se uporablja predvsem v  domači kulinariki. Na voljo je v suhi obliki, kot tudi večina drugih morskih alg.