Ponujamo vam ponujamo različne vrste bio stročnic in semen: bučnice, fižol, različne vrst leče, čičeriko, kvinojo in druge iz ekološke pridelave pod kontroliranim poreklom.
Grah vsebuje precej hranilnih snovi in veliko vitamina A ter kompletno skupino vitaminov B. Vsebuje tudi pomembne minerale, železo, fosfor, kalcij in še nekaj drugih. Vsakodnevno se v prehrani uporablja veliko in to v podobnih količinah kot fižol.
Rdeči fižol spada med živila z največ antioksidanti. Ob bok ga lahko postavimo celo borovnicam. Rdečemu fižolu dajejo njegovo značilno rdečo barvo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti. Naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni.
Leča je zdravi prehrani je izredno cenjena, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo potrebuje. Poleg tega je bogat vir vlaknin, beljakovin, vitaminov in mineralov od katerih vsebuje predvsem veliko B vitamina, železa, magnezija in cinka.
Zaradi visoke vsebnosti železa je izredno pomembna v prehrani vegetarjancev, saj lahko s svojo sestavo odlično nadomesti meso ali ribe.
Čičerika ima kot vse stročnice zelo visoko vsebnost vlaknin, kar zelo ugodno vpliva na našo prebavo. Vlaknine pomagajo tudi pri pretoku hrane skozi prebavni trakt, kar posledično uravnava višino sladkorja v krvi, zato jo priporočamo tudi diabetikom. Vsebuje veliko količino antioksidantov, vitaminov in mineralov med njimi tudi mangan.